Hunt For Europe

Hunt for Europe 2.0

1ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Μια διαδικτυακή παρουσίαση του έργου «Hunt for Europe» πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουνίου 2021. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ERASMUS +» και έχει επτά διεθνείς εταίρους: MTU (Ιρλανδία, Συντονιστής), Die Berater (Αυστρία), LudusXR (Δανία), Wisamar (Γερμανία), Βαρδάκειος Σχολή Ερμούπολης (Ελλάδα), EnAIP Piemonte (Ιταλία), Centre 4 Education (Ισπανία). Συμμετείχαν οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις, δηλαδή 40 εκπαιδευτικοί των χωρών εταίρων που θα συμμετάσχουν στο τεστ με τους μαθητές τους το επόμενο έτος. Είναι ένας συνδυασμός μεταξύ εκμάθησης της γλώσσας και εκμάθησης πτυχών της καθημερινής ζωής, των εθίμων και των παραδόσεων μιας χώρας, με στόχο την πλήρη ενσωμάτωση, τον πιο σημαντικό στόχο του έργου.

Μέσω της συμμετοχής σε ένα διαδραστικό παιχνίδι, το Hunt for Europe διδάσκει ξένες γλώσσες και στοχεύει στη σύγκριση μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών των συμμετεχόντων. Αποτελείται από δύο βασικά μέρη:

Το πρώτο διδάσκει τη γλώσσα και τις καθημερινές μεθόδους επικοινωνίας ενός πολιτισμού. Το δεύτερο δοκιμάζει μέσω του παιχνιδιού όλα όσα έχουν μάθει προηγουμένως και είναι ένα διαδραστικό βιβλίο, που αποτελείται από πολλά μαθήματα για κάθε μία από τις διαθέσιμες γλώσσες με διαφορετική ιστορία και μια σειρά αφηγηματικών στοιχείων για κάθε χαρακτήρα. Ως εκ τούτου, το έργο οδηγεί σε ένα κλίμα ολοκλήρωσης και ενότητας μέσω της γνώσης γλωσσών και πολιτισμών.

Θαυμαστές της Ελληνικής Φιλοσοφίας

Η Βαρδάκειος Σχολή Ερμούπολης είναι ένας από τους εταίρους του έργου Hunt for Europe 1 και 2. Καθώς διδάσκουμε την ελληνική γλώσσα σε ξένους, οι μαθητές μας είναι πάντα τα άτομα από τα οποία λαμβάνουμε σχόλια και κατά τη δημιουργία του παιχνιδιού και της πλατφόρμας δημιουργίας δεξιοτήτων (με βίντεο, κείμενο, ασκήσεις γραμματικής και λεξιλογίου). Είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι που βλέπουν ένα γραφικό περιβάλλον βασισμένο στη Σύρο και λατρεύουν τα πολιτιστικά στοιχεία μιας και τους αρέσει η ελληνική φιλοσοφία. Έχουν διαβάσει για την κύρια ιστορική μας προσωπικότητα, τον φιλόσοφο Φερεκύδη, και έχουν επισκεφτεί τον τόπο που ζούσε. Έχουν επισκεφθεί επίσης τη Δήλο, το ιερό νησί όπου τάφηκε. Ήταν επίσης ιδέα τους να επιλέξουν 5 φιλοσόφους (Πυθαγόρας, Θαλής, Σωκράτης, Πλάτωνας, Αριστοτέλης) που θα ενσωματωθούν ως πολιτιστικά στοιχεία στο Hunt for Europe 2.0 και θα παίξουν βασικό ρόλο στο παιχνίδι. Μείνετε συντονισμένοι και θα μάθετε περισσότερα για τους Έλληνες φιλοσόφους.

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΒΕΛ – ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΩΝ

Το να παίζεις παιχνίδια είναι ωραίο. Το να παίζεις παιχνίδια με φίλους είναι ακόμα πιο cool! Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μετατρέπουμε αυτήν τη στιγμή την ήδη υπάρχουσα, βασισμένη σε παιχνίδια, πλατφόρμα εκμάθησης γλώσσας και πολιτισμού, το The Hunt for Europe, σε μια περιπέτεια για δύο παίκτες. Ξεκινώντας από τις αίθουσες του κοινοβουλίου της ΕΕ, μπορείτε τώρα να συμμετάσχετε με έναν φίλο σας ή έναν εντελώς άγνωστο, στην εκμάθηση της γλώσσας και του πολιτισμού της επιλογής σας, ενώ πρέπει να συνεργαστείτε γλωσσικά όταν μιλάτε με τους ντόπιους, αλλά και να συνεργαστείτε για να λύσετε μια σειρά προκλήσεων που μπορούν να επιλυθούν μόνο με τη συνεργασία.

Μπορείτε να συνομιλήσετε μεταξύ σας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ή να μιλήσετε μεταξύ σας μέσω της φωνητικής αλληλεπίδρασης, όπως και σε άλλα διαδικτυακά παιχνίδια. Επίσης, ενσωματώνουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης. Αυτό σημαίνει ότι, με βάση το πόσο καλά τα πάτε ως μαθητής ή παίκτης, κάνουμε συστάσεις σχετικά με το ποια υλικά θα μπορούσαν να είναι τα καλύτερα κατάλληλα για να συνεχίσετε στο μέλλον.

Υποστηρίζουμε ότι το Hunt for Europe είναι η πρώτη πλατφόρμα εκμάθησης, που επιχειρεί να δημιουργήσει έναν κόσμο βασισμένο σε παιχνίδια, εστιάζοντας στη γλώσσα και τον πολιτισμό, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη και δυνατότητες να παίξουν δύο παίκτες για την υποστήριξη των εκπαιδευομένων. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτό και ανυπομονούμε να σας δείξουμε πολλά περισσότερα στο μέλλον.

The European Commission’s support for the production of this publication does not constitute and endorsement of the content, which reflect the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

2020-1-IE01-KA201-065973

Scroll to Top